Gå direkt till innehåll
Ny robot hjälper dig överklaga felaktiga parkeringsböter

Pressmeddelande -

Ny robot hjälper dig överklaga felaktiga parkeringsböter

Avtal24s nya bot gör det enkelt att bestrida p-böter. På endast 3 minuter kan du skapa och skicka en överklagan.

”Många vet inte hur de ska överklaga p-böter och bolagen vill inte göra det enkelt”, säger Magnus Stein, vd på Avtal24. Med en ny bot vill han förenkla processen.

"Det ska vara enkelt och gratis att överklaga en p-bot. När du blir irriterad ska det ta max tre minuter att skicka iväg det här via telefonen. Vi jämnar ut spelplanen lite”, fortsätter Magnus Stein.

Förra veckan lanserade avtal24 en bot som hjälper kunder att överklaga parkeringsböter som de tycker är felaktiga. Det finns bolag inte tar emot bestridan via e-post medan andra har undanskymda onlineformulär. Sedan gäller det att den som skriver överklagan vet vad som ska stå i den.

”Vi ger kunden ett sätt att uttrycka sig på som de kanske inte kunde göra på egen hand”, säger produktutvecklare på avtal24 Jacob Sandelin.

Med sin bot vill Avtal24 automatisera processen. Det som krävs är att användaren knappar in tidpunkten för p-boten, OCR-numret, väljer ett av fyra alternativ för bestridande och väljer vilket bolag det gäller. Dessutom går det att bifoga bildbevis.

Sedan boten lanserades förra veckan har ett hundratal bestridanden kommit in.

”Det är anmärkningsvärt på så kort tid. Men handläggningstiderna är 4-6 veckor så det är omöjligt att säga hur bra det har gått”, säger Jacob Sandelin.

Inspirationen till p-bots-boten kommer från brittiska Donotpay som har vunnit över 100 000 bestridanden av parkeringsböter i London och New York.

”Det är egentligen tråkigt att man ska behöva bygga en sån här produkt. För man vill ju tänka att om man gör rätt för sig så ska man inte få någon bot”, fortsätter Jacob Sandelin.

Enligt Magnus Stein ska bot-boten nu vidareutvecklas och få fler funktioner. Nästa steg är att göra en bot som hjälper till vid reklamationer.

Ämnen

Taggar


Lexly (tidigare avtal24) grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med visionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster.

Presskontakt

Magnus Stein

Magnus Stein

Presskontakt CEO

Relaterade nyheter

Law made easy

Lexly grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med visionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster.

Lexly samarbetar med och integrerar sina tjänster hos banker, försäkringsbolag och revisionsbyråer. Med huvudkontor i Stockholm finns Lexly även i Helsingfors, Finland och São Paulo, Brasilien.