Gå direkt till innehåll
Lexly tar in 50 miljoner

Pressmeddelande -

Lexly tar in 50 miljoner

Via en nyemission har Lexly tagit in 50 miljoner kronor. Nya investerare är Roos Gruppen och LRF/Altor, men även tidigare delägare som Industrifonden och Biovestor deltar.

Under 2019 har Lexly lanserat sitt koncept med alla större banker i Sverige samt förstärkt organisationen med bland andra Daniel Bernholc, tidigare CTO på Izettle.

En stor del av kapitalet från nyemissionen kommer investeras i vidareutveckling av mjukvaran och den digitala affären. Under våren ska ett 20-tal nyrekryteringar inom bland annat produkt och sälj göras. Expansion utanför Sveriges gränser står även för dörren och det är en av anledningarna till att bolaget bytt namn från avtal24 till Lexly.

– Förändringen av den juridiska branschen kommer att accelerera den närmsta tiden och det känns spännande att få vara med och leda den utvecklingen, säger Magnus Stein, grundare och CEO på Lexly.

I samband med emissionen ingår Lexly och LRF konsult ett nära samarbete. Samarbetsavtalet omfattar även en verksamhetsövergång av Lexlys jurister till LRFK.

Ämnen

Taggar


Lexly (tidigare avtal24) grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med visionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster.

Presskontakt

Magnus Stein

Magnus Stein

Presskontakt CEO

Relaterade nyheter

Law made easy

Lexly grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med visionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster.

Lexly samarbetar med och integrerar sina tjänster hos banker, försäkringsbolag och revisionsbyråer. Med huvudkontor i Stockholm finns Lexly även i Helsingfors, Finland och São Paulo, Brasilien.