Gå direkt till innehåll
Videomöte med jurist
Videomöte med jurist

Nyhet -

Att träffa en jurist har blivit enklare än någonsin

Efterfrågan på digitala mötesplatser har exploderat sedan pandemins intåg. Under de senaste månaderna har vi sett en betydande ökning av kunders intresse av att få juridisk rådgivning via videomöten och har därför utvecklat en ny funktion som gör det ännu enklare för kunder att boka.

Digitala möten och videotjänster har vi erfarit ett tag. Men innan Corona-pandemins intåg för drygt ett år sedan var det få som använde sig av tekniken fullt ut. Under 2020 ökade antalet videomöten lavinartat då allt fler började arbeta på distans, en ökning från 14 till 60 procent enligt en Sifo-undersökning från november 2020. Videomöten har i och med detta blivit det nya normala, och det gäller nu även utanför arbetslivet.

”Kroppsspråk och ansiktsuttryck är av stor betydelse i all kommunikation. När det gäller viktiga frågor om relationer, ekonomi och juridik är det därför viktigt att våra kunder ges möjlighet att få träffa våra jurister. Ingenting går upp mot att träffas ansikte mot ansikte men i en tid då vi av olika skäl inte kan mötas fysiskt blir videomöte det bästa alternativet. Ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv är också videomöte mycket positivt. Våra kunder sparar tid och kan oavsett vilken del av landet de bor i, få precis den hjälp de helst vill ha och behöver”, säger Ann-Charlotte Baudin, CMO på Lexly.

Lexly fortsätter att ständigt vidareutveckla kunderbjudandet och säkerställer att kundernas behov tillgodoses. Att få bidra till trygghet genom att förenkla möjligheten till juridisk rådgivning har aldrig varit viktigare än i dessa tider.

”Att erbjuda videomöten och enkel bokning är en naturlig del av Lexlys strävan att tillgängliggöra juridiken för alla”, avslutar Magnus Stein, CEO på Lexly.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Magnus Stein

Magnus Stein

Presskontakt CEO
Ann-Charlotte Baudin

Ann-Charlotte Baudin

CMO Lexly

Relaterat material

Law made easy

Lexly grundades 2004 och är Nordens ledande aktör inom digital juridik. Med visionen att göra juridiken tillgänglig för alla skapade Lexly, som första bolag i Europa, en skalbar plattform för juridiska tjänster.

Lexly samarbetar med och integrerar sina tjänster hos banker, försäkringsbolag och revisionsbyråer. Med huvudkontor i Stockholm finns Lexly även i Helsingfors, Finland och São Paulo, Brasilien.